LINA

Kära dagbok..

Nu har dom åkt hem...

Publicerad 2009-09-27 21:39:58 i mitt liv i bilder

Pratade precis med pappa i telefonen.. Nu va dom vid HakkeGård, lite ovanför Gävle! Det hade gått bra för dom att ta sig ut ur Sthlm iallafall, fast dom hade två abstenata fyraåringar i baksätet.. Haha!

Den här helgen gick så himla fort..

Det började med att pappa, leif, theo och melinda kom i fredags! Vi satt här hemma och myste och kollade på en film.. "Move it, move it" AKA Madagaskar, Theo kallar filmen för movit movit eftersom att sjunger det i mitten av filmen?! Hihi..

På lördagen så tog vi i från tårna och tog med barnen till Andy´s (ett lekland i Sickla Centrum) där dom fick gå lösa! Det va en fröjd att se.. Theo tyckte att det blev lite överväldigande och satt med oss och fikade största delen av besöket på Andy´s, medan Melinda rusade runt som en stormvind!
Efter barnens lekland så var det dags för dom vuxna att få leka av sig lite på Ball Breaker.. Där har jag varit på firmafest tidigare.. Där har som bla. bowling, racerbilbana, lerduveskytte, simulatorer för golf och fotboll m.m.m.

Efter det så drog vi hem till Awe på trallfest.. Ungarna va med givetvis! Där blev vi inte kvar så länge, men barnen hann doppa sig en snabbis i badtunnan iallafall ;)

Jaa.. och idag har vi bara varit här hemma och softat.. Jag och barnen bakade muffins med rödvinbär och eftersom jag är för barnarbete så lät jag självklart barnen plocka bären, medans jag förberede smeten ;) Hihi..
FYI dom blev asgoda!
Efter muffinsbaket så var det dags för pappsen och leif att hämta båten som pappa ska köpa i Haninge, så då ställde jag mig och stekte pannkakor så de inte behöver stanna på vägen och käka..;)
Barnen lekte mamma, pappa & bebis.. Affär, och dinsouriuskrig.. Härligt ;) 

Promenera hela dagen..

Publicerad 2009-09-23 21:19:05 i dagbok

Mmm.. min dag började med att snickarna kom och fixade lite ute i gästhuset.. Jag och Dennis blev sur på varanndra, bara en massa missförstånd och sånt (han va ju uppe i Orsa, och jag hemma själv med gubbarna) varpå Dennis vill ha lite koll på vad dom pysslar med och jag försöker förklara så gott jag kan.. Aaa.. Ni vet ju själva!

Hehe.. För att lugna mina nerver en aning så bestämde jag mig för att GÅ till Tyresö.. Det går ju bussar, men jag har ju fått nån dille på att promenera! Casper älskar att åka vagn så då blir det ju ännu roligare!
Väl i Tyresö så gick jag hem till Lindha och käkade lite lunch.. Sen gick vi tillsammans till Centrum för att ta en titt på min gamla analoga systemkamera (Minolta Dynax 5)

Jag fick så ont i fötterna efter promenixen till Tyresö, så på tillbakavägen så tog jag bussen till Modevillan, sen gick jag resten av biten (ca: 2 km)

Promenad i skogen...

Publicerad 2009-09-22 21:46:27 i kreativt

Idag bestämmde jag mig äntligen för att hitta till Lyckeby genom skogen.. Jag gick fel några gånger, men till sist så kom vi fram.. Vi hade, som ni ser, några hinder.. Men ingenting som inte gick att lösa.. Väl framme hos Rikard och Melissa så blev jag bjuden på en kopp kaffe, sen mörknade det på så fort så det blev bara en snabb kopp, sen drog vi vidare.. Eftersom att det blev mörkt så fort så tog vi stora vägen hem.. Totalt blev det en promenad på ca: tre timmar (ink kafferasten!)

Riktigt nice att hitta vägen genom skogen, då tar det inte mer än 15 minuter att ta sig till Melissa som också är mammaledig! ;)



Nu sitter jag och tittar på kändisdjungeln.. Sitter och laddar upp lite bilder på fotosidan.se också! Casper ligger och sover, gullunge!!

Min virkade kanin

Publicerad 2009-09-22 16:01:47 i kreativt

Den är inte riktigt klar ännu, men jag har lagt projektet på hyllan ett tag eftersom att huset tar upp all min tid just nu! Så här ser iallafall en virkad kanin ut som jag håller på med just nu!



Vad tycker ni, är den fin?

Nu är barnet lagt..

Publicerad 2009-09-21 22:17:53 i dagbok

.. Ja, nu ligger han och sover, den lille!

Idag har varit en rätt så händelserik dag. Jag, Jimmie och Casper käkade lunch med Dennis idag. 

Senare på eftermiddagen så träffade vi Micke och umgicks med honom under kvällen!
Han hade med sig Eddie också.. Eddie är inne i en period där han bara ljuger hela tiden och ifrågasätter ALLT.. Hehe.. Rätt roligt och höra alla påhitt han kommer på.. Han frågade mig vad jag hade i handen när jag ammade Casper tidigare..

"Det är en tutt-kudde" sa jag.
Han såg väldigt fundersam ut.
"Den har jag för att det inte ska läcka ut mjölk ur tuttarna" lite mera förklarande denna gång.
Han tänker en stund och säger:
"Men..... mamma har ingen blöja på tuttarna, fast hon har mjölk i magen...?"

Ehh.. Vad svarar man på det?

Just nu så sitter jag och kollar lite olika inställningar på min kamera.. Det är någonting som är fel, eftersom att det bli så himla suddiga bilder numera? Måste kolla upp det!
Nu ska jag ta och surfa in på fotosidan.se och kolla runt lite.. Jag skaffade mig en sida där när jag gick i skolan, och sedan dess har jag inte varit inne där tror ja.. Måste uppdatera litegranna!



Foto: Micke Andersson

Morgonens flin...:)

Publicerad 2009-09-19 10:54:36 i casper

Casper har legat bredvid mig i sängen sedan 05.00 typ.. tror ja.. Hur som helst.. Han har legat och gnällt KONSTANT i nästan två timmar.. Jag är skittrött och försöker verkligen ignorera detta, vilket Casper förmodligen märker och höjer därför rösten en decibel eller två.. Grrrrr!!!

Nåväl, klockan börjar närma sig 09.00 så vi kliver väl upp då.. Vi klär på oss och byter blöja och nu sitter vi i soffan och tittar på nyhetsmorgon.. Har ni någonsin sett en så liten människa så nöjd någongång?!

Haha.. Jävla unge! ;)

Och mitt lantliga kök...

Publicerad 2009-09-18 20:06:03 i hus & hem

Här kommer ett litet smakprov på mitt kök, det kommer att bli i lantlig stil :)




Övervåningen är i princip klar, ska på med en skvätt färg bara !!



Sovrummet



Entren uppe!

Casper 4,5 månader

Publicerad 2009-09-18 09:06:14 i casper

Rörelsemotoriken
Vi kämpar på med att ständigt försöka ligga på mage, vilket absolut inte är någon vidare hit! Det går bra ett litet tag, men sen är det kört!
Han har ju alltid varit stark i nacken, så det råder inga tvivel på att rörelseförågan är nedsatt på något sätt, men det är det där med att vända sig som inte riktigt kommer.. Tips?

Maten
Det är fortfarande tutte som gäller. Fast inte alls lika mycket som förut, det finns liksom så mycket annat runt om kring så ofta får jag påminna honom om att det är dags att käka.. 
Vi har även testat lite mild havregröt på kvällen.. Det är verkligen en höjdare.. Jätte mumsigt, och framför allt jätte mysigt att äta tillsammans allihopa!

Bus och Lek
Det är ett ständigt ett leende på dessa små läppar, sällan några sura miner, om det inte handlar om mat givetvis! Busar och leker gör vi mest och bäst inne i "Caspers rum", vilket ser ut som ett smärre bombnedslag, utan tapeter och endast spångolv.. Men det går rätt bra ändå, vi har löst det med en 60 madrass som ligger mitt på golvet, där ligger han och leker med sitt babygym och alla vunna gosedjur från Grönalund härom helgen! När det kommer till skratt så är det ofta Svinto (katten) som står för det mesta! Dom gillar verkligen varanndra.. Katten tvättar Casper medans Casper klappar katten..

Talet
Har bubblar på som bara den.. Finns ingen hejd! Det gurglas och skriks, fast på ett gulligt sätt ;) Jag tror att han precis har kommit underfund med att rösten har olika tonlägen och ljudnivåer, så det är en fröjd för örat!

Sömnen
Casper har inga som helst problem att gå och lägga sig på kvällen runt 20.00! Det är faktiskt riktigt skönt.. Förut så brukade jag somna tillsammans med honom och amma honom till sömns..
Men nu känns det som att han behöver lite tid för sig själv innan han somnar, så jag matar honom i soffan i vardagsrummet, sen bär jag honom till sig egen säng, där ligger han och pratar en stund, sen blir det tyst...
Runt 24-01 så vaknar han och är hungrig, så då ammar jag honom tills han somnar, så bär jag honom till sin egen säng.. Runt 05.00 vaknar han en sista gång och vill ha mat, fast när han ätit klart så har jag oftast somnat före honom, så då får han ligga med oss i sängen och vakna på morgonen!


Mitt lilla underverk...

Publicerad 2009-09-17 23:50:50 i casper

Nu har jag lagt till en ny kategori som kommer att handla om bara Casper.. Tänkte att det är ju skitbra att skriva ner alla hans framsteg och allt roligt som händer, så att man inte glömmer bort det.. Har ju tänkt att skriva en dagbok till honom, men det blir liksom aldrig av.. Det är ju så mycket man vill göra!

Lite dumt att jag inte har gjort detta tidigare.. Men men.. Bättre sent än aldrig!

Tänkte att jag skulle skriva lite om hans utveckling och så varje månad, och självklart så kommer det mera inlägg däremellan, det händer ju grejjer hela tiden ;)

Ska sätta mig ner en stund och skriva lite.. Det kommer ett inlägg om en stund...


En helt vanlig dag...

Publicerad 2009-09-15 23:55:08 i dagbok

Idag så har jag och Casper varit på mammagrupp för första gången! Eftersom att det inte va så många barn som fötts samtidigt som Casper så har vi fått vänta rätt länge på att det ska bildas en mammagrupp, så vi är äldst.. Eller ja, Casper är äldst ;)

Det var jätte roligt att få prata av sig lite med andra mammor i "samma ålder" som en själv, för vi va lika gammla allihopa ungefär, vilket också va jätte skoj!

Senare på dagen så for jag, Dennis och Casper till S-tälje till Kenneth på K-rauta och shoppade lite "smet" till badrummet.. Fog, fix m.m.. SVINDYRA GREJJER! Man tror inte att det skulle kosta så mycket för bara byggmaterialet, iallafall inte jag.. Jag trodde att det va kaklet som skulle bli dyrast, men så va inte fallet.. :s

Så nu har jag och Dennis precis kommit in efter att ha dragit lite el ute i gästhuset och dragit fast lite glespanel till snickarna imorgon som kommer kl 08.00 :D

Nej, nu ska jag kolla blocket en sväng innan jag går och dunar!

Puss och kram

Badrumsinredning...

Publicerad 2009-09-12 23:26:28 i dagbok

Idag har min dag gått ut på att komma underfund med hur vårt blivande badrum ska se ut ute i gästhuset.. Jag hittade en jätte fin design på kakel och klinker och fick en offert på det hela... *Trumvirvel*

14.891:-

Mmm.. jag vet! Sjukt mycket pengar för bara lite kakel liksom.. Men men.. Får ta och hitta på någonting annat tror ja.. Dennis gick upp i linningen när han såg offerten efter mina lilla trip idag :S Hehe...

Imorgon ska jag utsätta mig för någonting jag aldrig trodde jag skulle gå med på att göra.. Jag ska förnedra mig själv totalt inför alla mina vänner och köra cross i grustaget imorgon.. Jag har ju skaffat alla papper så jag får övningsköra MC, men jag har ju aldrig ens kört moppe, så hur ska detta gå....?

To be continued...

Nu sitter jag och letar efter lite nya ideér när det gäller inredningen i resten av Ghuset och lite till mig själv också ;)
Hann ju inte köpa mera garn idag, eftersom att butiken stängde en timme innan jag kom dit! Damn it!

Just ja.. Det har jag ju inte berättat, jag har ju skaffat mig en liten hobby/terapi.. Virkning.. Hur roligt som helst och j*ligt avkopplande! Jag börjar bli riktigt duktig också. Jag har virkat mössor, vantar (till både mig och Casper), halsduk, mjukdjur och så håller jag på med en jätte stor mormorsfilt, den tar ju ett tag att bli klar med så det är väl ett litet projekt i sig..! Hehe..

Jag ska ta bilder på alltihopa senare, har inte haft tid med det ännu.. ;S

Fönstershoppat...

Publicerad 2009-09-08 22:40:04 i dagbok

Idag har jag suttit och tittat på LA ink i princip hela dagen tillsammans med Casper ;) Hehe..

Vid fyra tiden fick vi nog och tog på oss skorna och for till centrum för att lämna tillbaka hyrfilmerna, och posta lite paket! Vi mötte upp systeryster också! Hon mådde bara bra ;) Vi småpratade lite om allt mellan himmel och jord tills det va dags att åka hem igen.

Jag sitter och skissar lite på ideér till projektet som jag och Bodil har.. ;) Åsså skissar jag lite på tatueringar som jag funderar på att göra (när jag plötsligt får en massa pengar över som jag inte vet vad jag ska göra med...)!

Planera badrum har jag också gjort.. Jag och Dennis ska ju förmodligen/kanske åka till USA i November, men innan dess så måste gäststugan stå klar för inflyttning! :S

Mmm.. det är mycket nu!

Full rulle hela dagen!

Publicerad 2009-09-07 22:46:35 i dagbok

Mmm.. mycket riktigt! Idag har det varit full rulle sen starten imorse!

Casper sket ner sig totalt i sängen som en liten godmorgonpresent till lilla mamma imorse, mindre uppskattat!
Flyger upp som en raket, och dagen har officiellt startat!

Senare så ringer mina chefer och vill ha ett litet möte, och jag är ju inte den som är den.. In i bilen och styr min kos mot Årsta.. Det var ett tag sedan jag va dit nu.. Det va skoj att träffa alla, och det va roligt att höra att jag va mycket saknad! Hehe..

Senare idag så har jag handlat lite och gjort de dagliga sysslorna.. Diska, städa, tvätta, mata bebis.. You know..

Hade inte så mycket mera att komma med.. Skriver mera när jag får lite ro i kroppen!

Kan inte annat än att bara hålla med...

Publicerad 2009-09-02 13:32:13 i bebistider



Eftersom att Casper provade att äta lite gröt igår kväll så fick hans mage jobba extra hårt inatt.. Jag tror att det kan vara svaret på varför han inte sovit mycket inatt.. Han har verkligen vaknat hela tiden inatt.. Jobbigt, mest för honom! Denna tröja fick vi av Jenny och D när dom va på Rockweekend i sommras! Tyckte att den va passande idag!

Har precis käkat Thaimat och bakat en sockerkaka..

Publicerad 2009-09-01 18:53:42 i dagbok

Nu sitter jag här med datorn i knät efter en heldag med saker att göra..

Vaknade i morse av att väckarklockan ringde...? Aja, på nått sätt vaknade jag ju.. Väckte Bodil och vi satte oss och käkade frukost tillsammans med Dennis innan han for till jobbet!
Vi satt och snackade igenom lite granna om företaget och sen ringde Awe..

20 minuter senare sitter vi i Awes kök och dricker kaffe ;) Han skulle hjälpa Bodil med bilen en snabbis.. Sen for vi in till Hornstull på "House of pain".. Awe hade tid hos tatueraren idag.. Resultatet tror jag kommer bli strålande!

Hur som helst.. Bodil skjutsade jag till Centralen på eftermiddagen, så nu känns huset lite tomt.. Nu är det ju bara jag, dennis, casper och KJ (kattjävlen).. Har ju haft besökare hemma nu ett bra tag så det kommer att kännas lite tomt måste jag erkänna...

Nu har vi precis ätit! Jag lagade Thaimat och ris, sen bakade jag en sockerkaka också! Muuuums..!

Casper åt gröt för första gången också förresten! hehe.. Han verkade gilla det skarpt! Men jag kunde ju inte ge honom hur mycket som helst så det fick bli två teskedar typ.. ;)

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och Lallla.. Jag har ju ett jobb att sköta! ;)

Sitter och pysslar på med min och Bodils affärsidé...

Publicerad 2009-09-01 00:02:28 i kreativt

Aaaa.. här sitter jag mitt i natten och skriver ner min och Bodils affärsidé på datorn.. Vi har kommit en bra bit på vägen med vår lilla verksamhet hittills, men nu behövs det bara lite mer informtion och så hur man gör med patent och skit, och kontakter med andra länder, exportörer m.m. som behövs kollas upp..
Det känns iallafall inte lika långt borta nu som det gjorde när vi började, för ca 5 månader sedan.. Då kändes det hela som ett jätte projekt, sen kom Casper och jag tappade intresset att hålla på med det ett tag.. Men nu är vi tillbaka.. Ännu mera taggade än någonsin, så nu kommer vi garanterat att lyckas!

  Bilden är lånad från google.se


Jag och Casper va på BVC tidigare idag och kollade längd och vikt! Allting såg bra ut! Jag frågade litegranna om mat (smakportioner m.m.) men min barnmorska tyckte att det va lite väl tidigt för det ännu..:( Mina vänner har ju börjat med det? Aja.. Jag får vänta lite till då... Hmm...

Annars så har det inte hänt så mycket mera.. Jag fick åka ut och hämta Bodil tidigare idag ute hos Awe i Lissma, eftersom att lille nisse (Nissan Sunny) vägrade att starta, så Bodil satt strandsatt där ute.. Utan mat, cigg och mjölk till kaffet! Så till sitt sista rop på hjälp så ringde hon mig till undsättning.. ;) Jag tror att det har lite att göra med att Nisse inte vill köra hela vägen upp till Huddik imorgon, han vill ju stanna här nere i Sthlm med alla andra bilar! Hehe...

Nej, klockan bara springer iväg hörrni! 

Jag måste ju vara pigg och glad imorgon när jag vaknar, det kommer ju garanterat Bodil att vara eftersom att hon redan ligger här i soffan bredvid och sussar! 

Ses imorgon!  

Om

Min profilbild

Lina

En fotointresserad tvåbarnsmor från Edsbyn. Bor numera i Stockholm och förverkligar drömmen om ett eget hus!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela