LINA

Kära dagbok..

Dagis dag 3

Publicerad 2010-08-31 09:44:03 i dagbok

Ja, Caspers tredje dag på dagis gick galant! Inga som helst problem sa fröken ;)
Så det finns inte så mycket att berätta om.. :)

Jag och Dennis däremot for ju vidare in till stan efter att vi lämnat av Casper på dagis.. Jag fick ju beskedet i början på förra veckan att magen inte riktigt växt som den ska.. Barnmorskan sa att det inte va någonting att oroa sig för. Kan ju bara vara så att jag gått ner i vikt..! Men hon tyckte ändå att vi skulle göra ett ultraljud för att vara på den säkra sidan!

På ultraljudet så visade det sig att lillskruttan sköter sig oklanderligt där inne! Hon ligget på ca: 2700g alltså mitt på "normal-kurvan"! Kändes VÄLDIGT skönt att få ett sånt besked efter en veckas oroande!
Barnmorskan bekräftade också att pyret där inne är en liten tjej ;)

Ja, nu sitter jag här och ska alldeles strax till att städa och tvätta lite.. Casper är på dagis och Dennis på jobbet så då gäller det att passa på!

Imorgon bär det av till Arbetsförmedlingen också.. Lååååång historia! Men i korta drag så tycker Arbetsförmedlingen att jag borde ut på arbetsmarknaden nu i tre veckor eftersom att jag blev uppsagd under min mammaledighet.. Så för att bli berättigad a-kassa så ska jag stå till arbetsmarknadens förfogande och vara aktivt arbetssökande...

Dagis dag 2

Publicerad 2010-08-25 20:25:55 i casper

Jaha.. Det här med dagis verkar inte vara så himla klurigt som jag trodde att det skulle bli.. Casper trivs som fisken i vattnet, så det är nog mest jag som är nojjig över det hela!

Idag så började vi dagen ute på gården och hade en liten samling, där vi gick igenom dagens schema.. Sen var det dags för Casper att ta sitt första adjö tyckte fröken!! Mina tankar kring detta är väldigt svåra att få ner svart på vitt, men i korta drag så känndes det som om någon slet ut mitt hjärta ur bröstkorgen och slängde det på marken och stampade på det.. Det är ungefär så det kändes! Casper däremot hade inga som helst problem med att se mamma gå bakom husknuten och vara borta i nästan en timma..!!

När det var dags för lunch så fick mamma komma fram ur sin gömma (läs: personal/fika-rummet) och hjälpa till vid matbordet. I dag bjöds det på Köttbullar och makaroner!!

Under vilan så fick Casper sove i det stora rummet tillsammans med de gamla dagisbarnen, och så fort han hade somna så var det dags för mamma att försvinna igen.. Jag fick order om att gå till fikarummet igen och invänta fröken om det skulle uppstå problem under tiden mamma inte var närvarande.. Minuter blev till timmar och fröken dök aldrig upp.. Så efter tre timmar i fikarummet så var det dags för mamma att hämta Casper för då var dagis slut för idag!

Så imorgonbitti ska vi säga hejdå redan vid grinden.. :S Men det är som sagt mamma som har mest problem med separationen !!


Dagis dag 1

Publicerad 2010-08-24 21:35:40 i casper

Idag var det alltså dags för Caspers första Dagis-dag ;) Morgonen började alldeles för tidigt enligt Casper själv, så jag fick väcka honom gång på gång tills han tröttnade på allt tjat och till slut bestämde sig för att tillfredställa mamma med att äta lite frukost och klä på sig kläder..!

Väl på dagis så samlades alla förväntansfulla barn och föräldrar ute på gården för en liten samling och genomgång över hur dagen ska komma att se ut.. Casper hade inga problem överhuvudtaget att släppa taget om varken mamma eller pappa, utan satte kurs mot sandlådan direkt!!!
Det bjöds på frukt ute på gården och mamma och pappa stod i godan ro och pratade med de andra föräldrarna, medans Casper ivrigt sprang runt och utforskade gården..

Efter samlingen så var det dags att bege oss in och göra oss iordning för lunch.. Casper blev förstås JÄTTE ARG på mamma som fick bära honom in.. Men väl vid matbordet så fanns där inga protester mera. Det bjöds på Kassler med Ris och sås och Casper åt som om han aldrig sett mat förut! God mat var det också! Mamma tog två portioner till och med..!

Efter lunch så var det dags för en liten samling på respektive avdelning och vi satt vid samlingsmattan och sjöng sången och pratade, lekte lite en skvätt, tills det plötsligt var dags för "vilan".. Det var dock inte lika poppis för barnen som för föräldrarna.. Alla föräldrarna kämpade med att få barnen att ligga på respektive madrass som dom blivit tilldelad, men utan vidare framgång!! Jag bad att få låna en vagn och lägga Casper ute för att få lite lugn å ro.. Och han hann inte mer än att lägga huvudet på sned så va han i dvala! Ungefär en timma senare vaknade han go och glad och full av spring i bena! Vi satt inne en stund och lekte med alla spännande leksaker, sen käkade vi lite mellis bestående av smörgås med prickigkorv på ;) Mums! Och sen var det dags att bege oss ut på gården igen och runda av dagen! Pappa kom och hämtade oss eftersom att han va tvungen å jobba så stannade han en liten stund på morgonen och hämtade oss efter jobbet sen!

Ja, nu ligger jag ÄNTLIGEN i sängen och sover efter mycket lek och stoj här hemma!

Det har varit en väldigt händelserik dag och jag kan inte bärga mig att se vad morgondagen har att bjuda på!!

Småplock ur Sommaren 2010

Publicerad 2010-08-19 22:43:49 i mitt liv i bilder

Det var ett tag sedan jag uppdaterade nu... Sorry! Men det är ju trots allt sommar, så då ser vi till att försöka att hålla oss ute så mycket som möjligt ;) Hehe

Jag och Casper har hunnit med både det ena och det andra sedan sist! Dennis har firat sin semester på eget håll (hoj-semester i Tyskland bla.) så jag och lillebus har haft väldigt mycket egentid!! Känns rätt bra att jag kunnat avara denna sommar till honom eftersom att bebisen kommer snart..!!

Vi passade till exempel på att åka upp till Edsbyn när morfar hade semester, så vi kunde umgås med honom och morbror så mycket som möjligt!Om

Min profilbild

Lina

En fotointresserad tvåbarnsmor från Edsbyn. Bor numera i Stockholm och förverkligar drömmen om ett eget hus!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela